Tämä ainutlaatuinen tapahtumasarja on osa Tekniikan museon osallistavaa toimintaa. Korjaustorstai on ilmainen osallistujille, ja se tarjoaa opastusta sekä suomeksi että englanniksi, tehden siitä helposti lähestyttävän laajalle kohderyhmälle.
Mitä Korjaustorstai pitää sisällään?
Joka torstai klo 16.00–19.00, Tekniikan museo avaa ovensa kaikille, jotka haluavat korjata rikkoutuneita esineitä tai oppia, kuinka korjaukset tehdään itse. Tapahtumassa on aina läsnä kaksi asiantuntevaa ohjaajaa, jotka ohjaavat ja avustavat osallistujia erilaisissa korjaustöissä. Joka kuukausi tapahtumassa on myös vierailevia asiantuntijoita eri korjausaloilta, jotka tarjoavat mahdollisuuden oppia uusia taitoja vaihtuvien teemojen mukaan.
Upstitch Studion Kasia ja Dome Upcyclingin Isabella apunasi joka viikko
Korjaustorstain vetäjänä toimii Kasia Isabella, jotka ovat taitavia ja kokeneita tekstiili- ja korjausalan ammattilaisia. Ohjaajien johdolla osallistujat voivat korjata itse tai saada apua korjauksissa. Korjaustyöt voivat vaihdella tekstiileistä pieniin puu- ja metalliesineisiin. Opastus tapahtuu suomeksi ja englanniksi.
Maksu ja hinnoittelu
Tekniikan museon sisäänpääsy on torstaisin ”Maksa mitä haluat periaatteella”, jolloin asiakas saa itse päättää sisäänpääsyn hinnan.
Korjaustorstai tarjoaa kaksi korjauksen vaihtoehtoa:
- Opit korjaamaan esineen itse: Asiakkaalle ilmainen
- Saat esineen korjattuna: Hinta määräytyy korjauksen kohteen, työn ja korjaustavan mukaan. Maksut voi suorittaa käteisellä, kortilla tai mobiilimaksulla.
Turvallisuus ja osallistumisohjeet
Korjaustorstai on suunniteltu aikuisten tapahtumaksi, sillä korjauspaja sisältää työvälineitä, jotka voivat olla teräviä tai vaarallisia, kuten neulat, liimat, vasarat ja porakoneet. Tapahtuma on kuitenkin avoin kaikille yli 12-vuotiaille.
Lisätietoa ja yhteydenotto
Jos sinulla on kysyttävää tapahtumasta, korjauksista tai hinnoista, voit olla suoraan yhteydessä Kasiaan joko sähköpostitse (kasia@upstitch.studio) tai WhatsAppin kautta (045 876 7226).
Tervetuloa mukaan Korjaustorstaihin, missä rikkoutunut saa uuden elämän ja jokainen oppii uutta yhteisöllisessä hengessä!