Museon kevät 2023

Museon keväässä ja kesässä tapahtuu! Huhtikuusta eteenpäin aukeaa yleisölle Museon erillinen, historiallisessa asussaan oleva Suodatinhalli ja yleisön toiveesta keskiviikkojen ilta-aukioloaikoja jatketaan kuukaudella. Kevät- ja kesäkauden suositut sunnuntaityöpajat alkavat taas perheen pienemmille tutkijoille, ja pääsiäisenä päästäänkin tekemään viputipuja koko perheen voimin! Lisäksi saari täyttyy musiikista, kun Helsinki-päivänä museon pihalla kajahtaa kuoroesitys ja heinäkuussa taas koko saaren valtaa Downtown Calling -musiikkifestivaali. Lippuvalikoimaan lisätään myös perhelippu, jolla koko perhe pääsee museoon edulliseen yhteishintaan

Lue alta tarkemmat tiedot. Tervetuloa mukaan kevään ja kesän touhuihimme!

Päivityksiä lippuihin

Tekniikan museo ottaa käyttöönsä perhelipun ja päivittää hintoja Suodatinhallin aukiolokaudelle! Perhelippu on 30 euron paketti, joka sisältää sisäänpääsyn museoon kahdelle aikuiselle ja kolmelle 7–17-vuotiaalle lapselle. Alle 7-vuotiaat pääsevät museoon tuttuun tapaan ilmaiseksi.

Tekniikan museon Suodatinhalli aukeaa 1.4. ja on auki yleisölle aina 30.9. asti. Tänä aika museon aikuisten peruspääsylipun hinta kohoaa 12 eurosta 14 euroon. Lastenlipun ja alennuslippujen hinta säilyy ennallaan.

Tutustu lippuvalikoimaan täältä

Suodatinhalli aukeaa

Tekniikan museon Suodatinhalli on yleisön nähtävissä taas 1.4. alkaen. Suodatinhalli on entinen pikasuodatuslaitos, joka valmistui vuonna 1909. Tilassa sijaitsevat edelleen museoidut hiekkasuodattimet, joiden läpi viereisten hallien saostusaltaissa kemiallisesti käsitelty vesi johdettiin ennen vesijohtoverkostoon laskemista.

Suodatinhallissa vierailu vaatii museon pääsylipun. Halli on avoinna yleisölle museon aukioloaikojen mukaisesti välillä 1.4.–30.9.

Keskiviikkojen ilta-aukioloaikoja jatketaan kuukaudella

Tekniikan museo testasi helmi- ja maaliskuiden keskiviikkoisin pidennettyjä ilta-aukioloaikoja. Asiakkaiden hyvän vastaanoton myötä kokeilua jatketaan vielä huhtikuun ajan. Kokeilun aikana museo kerää tietoa siitä, mahdollistaako keskiviikkoillan aukiolo museokokemuksen paremmin myös heille, jotka eivät voi päästä museoon torstain ilta-aukioloaikojen tai viikonloppujen puitteissa. Otamme mieluusti vastaan palautetta ja kokemuksia liittyen laajennettuihin aukioloaikoihin – voit laittaa meille helposti viestiä käyttäen esimerkiksi verkkosivujen palautelomaketta!

Tutustu aukioloaikoihin täältä

Sunnuntaityöpajat käynnistyvät

Huhtikuun alusta alkaen käynnistyvät taas sunnuntaiden non-stop työpajat. Työpaja on auki innokkaille tekijöille klo 12.00–14.00. Työpajailija saa museolta kaikki tarvittavat tarvikkeet, ja työpajaohjaaja on paikalla tarvittaessa. Omatoiminen työskentely onnistuu ohjeita noudattamalla.

Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen ja se sisältyy pääsylipun hintaan. Työpajapiste löytyy Kummituksen keksintäkoje -näyttelyn työpajatilasta, josta löytyvät valmiiksi leikatut kenolevyt ja muut tarvittavat askarteluvälineet. Pääsiäisviikonloppuna askartelemme tipuvipuja!

Tutustu työpajoihin täältä

Musiikkia museolla

Tekniikan museo täyttyy kesällä musiikista! Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta museon piha-alueella päästään kuulemaan kuoroesitys, jota pääsevät kuulemaan kaikki halukkaat. Ennakkoilmoittautumista tai pääsyloppua ei tarvita kuunteluun. Tarkka kellonaika tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

Heinäkuussa museolla tapahtuu laajemmin, kun viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Downtown Calling -festivaali palaa taas Tekniikan museolle. Museo on suljettuna yleisöltä 12.7.–17.7. ja festareiden aikaan avoinna vain festarikävijöille. Ajantasaiset poikkeusaukioloajat löydät museon verkkosivujen aukioloajat-osiosta.

Tutustu poikkeusaukioloaikoihin täältä

Coworking tila yhteistössä MiXi Centerin kanssa

Yhteistössä MiXi Centerin kanssa järjestetyt coworking-tapahtumat jatkuvat keväällä ainakin toukokuun loppuun asti. Yhteistyöskentelytila on avoinna Energiasalissa joka torstai klo. 9.30–15.30, ellei muuta ilmoiteta. Tule työskentelemään, verkostoitumaan samanhenkisten ihmisten kanssa, oppimaan asiantuntijapuhujilta ja jakamaan ideoita kiertoratkaisuista! Koko päivän työskentely sisältyy museolipun hintaan, mutta asiantuntijoiden puheenvuorojen kuuntelu on kaikille ilmaista. Lisätiedot ja ilmoittautuminen osoitteesta info@mixicenter.com


Tekniikan museo toivottaa kaikille ihanaa kevättä, toivottavasti näemme pian!