21.12. Paperilaadulla on väliä – vihon sidonta

Oletko huomannut, että aikakauslehden sisäsivut ovat usein pehmeämpää ja ohuempaa paperia kuin korkeakiiltoinen kansi? Tai että piirustuspaperi tuntuu kovin erilaiselta kuin talouspaperi? Eri käyttötarkoituksia varten valmistetaan ominaisuuksiltaan erilaisia paperilaatuja.

Joululoman tapahtumia on kiva kirjoittaa tai piirtää muistoksi vihkoon.Suunnittele oma lomavihkosi! Millaista paperia ovat hyvät kirjoitus- tai piirustussivut; miltä näyttää vihkon kansilehti?

Tarvitset
Erilaisia papereita
Vahvaa lankaa
Parsinneulan
Viivottimen
Leimasimia, tarroja tai muita koristeluvälineitä

vihon_sidonta

Valitse noin 5-10 paperia. Huomioi että yksi papereista on vihon kansi! Taittele paperit yksi kerrallaan kaksinkerroin. Paina taitoskohta tiiviiksi. Rei’itä paperit taitoskohdasta neulalla muutama paperi kerrallaan. Voit ensin merkitä kynällä reiänkohdat: käytä apuna viivainta.

Aseta taitetut ja rei’itetyt paperit sisäkkäin vihkoksi, kansipaperi uloimmaiseksi. Tarkista että reiät ovat kohdikkain. Ompele vihko taitoskohdasta kiinni. Etene ensin toisesta reunasta toiseen ja sitten takaisin. Takaisin palattuasi sido langanpäät yhteen. Koristele kansi haluamallasi tavalla!