Denise Ziegler (Suomi), Henna-Riikka Halonen (Suomi), Ilya Orlov (Suomi), Katrina Beekhuis (Aotearoa/Uusi Seelanti), Louise Menzies (Aotearoa/Uusi Seelanti), Matthew Cowan (Aotearoa/Uusi Seelanti), Matthew Galloway (Aotearoa/Uusi Seelanti), Miklos Gaál (Suomi), Mirimari Väyrynen (Suomi), Roma Anderson (Aotearoa/Uusi Seelanti), Sean Kerr (Aotearoa/Uusi Seelanti), Yukari 海 堀 Kaihori (Japani/Aotearoa/Uusi Seelanti)
ei numeroa on ryhmänäyttely, joka tarkastelee onnen käsitettä useista taiteellisista näkökulmista. Monia maantieteellisiä ja kulttuurisia asemia jakaen teokset käsittelevät mm. sattuman, arvaamattomuuden, toimijuuden ja kontrollin operaatioita Tekniikan museon kokoelmien puitteissa Helsingissä.
Museon kokoelmassa on esineitä, jotka on merkitty ”EINOiksi”. Näiden esineiden erityispiirre on niiden määrittelemätön status, joka kumpuaa tuntemattomasta alkuperästä tai tarkoituksesta ja erottaa ne kokoelman muista objekteista. Juuri tämä epävarmuus tekee niistä kiehtovia: sen sijaan, että keskittyisimme siihen, mitä ne ovat, voimme pohtia, mitä ne voisivat olla. Toisin kuin kokoelman täysin dokumentoidut esineet, EINOt avaavat tilan spekulaatiolle ja mahdollisuuksille, toimien lähtökohtana ryhmänäyttelylle, joka tutkii sattuman ohjaamia löytöjä.
ei numeroa näyttely on tehty yhteistyössä Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Waipapa Taumata Rausta Aucklandin yliopiston Elam School of Fine Arts:in tohtoriopiskelijoiden ja alumnien, sekä Tekniikan Museon kanssa. Näyttely on viimeinen osa laajempaa vaihtoa osallistuvien taiteilijoiden välillä, joka on aiemmin sisältänyt näyttelyn eight thousand layers of moments Gus Fisher Galleryssa Tmaki Makauraussa / Aucklandissa vuonna 2024 ja kokeellisen julkaisun, joka julkaistaan näyttelyn rinnalla.
Näyttelyn on mahdollistanut Taideyliopiston ja Saastamoisen säätiön kumppanuusohjelma, yhteistyössä Tekniikan museon ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.
Median yhteyspyynnöt sekä haastattelupyynnöt: Johanna László johanna.laszlo@uniarts.fi, +358503403765