näyttelyt - tapahtumat


Torstai-iltaisin museoon

Tekniikan museoon pääsee torstaisin klo 19 saakka, tervetuloa!

Omatoimista puuhaa koko perheelle

Kävijän omalla mobiililaitteella toimivia mobiilioppaita Tekniikan museolla on kaksi: Liikeelle! - Valon ja voiman tekijät -näyttelyn mobiiliopas sekä perheen pienimmille tarkoitettu Kummituksen kuvasuunnistus (lipunmyynnistä saa edelleen paperisena haluttaessa!).

Tekniikan museon mobiilioppaat toimivat nettiselaimessa.

Kysy lisää museon lipunmyynnistä!

KUUKAUSIOPASTUKSET

Tekniikan museossa kuukausiopastukset ovat kesätauolla. Seuraava maksuton yleisöopastus syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina, 4.9., klo 14. Kokoontuminen lipunmyynnissä.

7.6. KESÄKAUSI ALKAA!

Vettä ja elämää -opastuskierroksia päivittäin!

Tekniikan museon kesäkausi alkaa tiistaina 7.6. museoidun vedensuodatushallin avaamisesta yleisölle. Pikasuodatinhalliin ja Kuninkaankartanonsaaren historiallisiin vaiheisiin tutustutaan Vettä ja elämää -yleisöopastuksilla päivittäin klo 13 aina elokuun loppuun saakka. Opastukselle pääsee mukaan pääsymaksun hinnalla.

Kesätyöpajat tiistaista sunnuntaihin 7.6. - 7.8.

Kesätyöpajoja on tarjolla kesäkauden ajan tiistaista sunnuntaihin klo 14. Työpajoissa tutustutaan tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla. Pajat ovat noin tunnin mittaisia ja työpajamaksu on 5€. Kesäkuun pajat on suunnattu 5-8 -vuotiaille, heinä- ja elokuun pajat 8-12 -vuotiaille.

Kesäkuussa teemana ovat robotit ja looginen ajattelu, heinäkuussa tutkitaan sähköä ja rakennetaan sähköpörriäsiä ja elokuussa mietitään innovaation syntyä tuunaamalla lusikkauistimia.

Lisätiedot kesäpajoista
Facebookissa.

12.6. HELSINKI-PÄIVÄ TEKNIIKAN MUSEOSSA

Tekniikan museon Helsinki-päivään kuuluu perehtymistä Helsingin varhaisvaiheisiin ja teollisuushistoriaan, tutustumista kaupungin vedenpuhdistuksen vaiheisiin, sekä orientoitumista uudempaan tekniikkaan ohjelmointi-robottien avulla.

Helsinki-päivän ohjelma:

klo 12.30-13 ja 13-13.30 Juokseva hanavesi -pihaseikkailu/HSY

Vesipisaroiksi naamioituvat leikkijät tekevät kuvitteellisen matkan Päijänteeltä vedenpuhdistamolle ja hanaan. Seikkailu soveltuu n. 6-10-vuotiaille vanhempien seurassa. Maksimiosallistujamäärä/seikkailu on 20 hlöä.

klo 13-14 Vettä ja elämää -opastuskierros

Koko perheen Vettä ja elämää -opastuskierroksella tutustutaan suojeltuun pikasuodatinhalliin ja voimalamuseoon sekä Helsingin Vanhankaupungin maisemiin ja teollisuushistoriaan. Ja jos oikein hyvä tuuri käy, voi kierroksella nähdä museovoimalan generaattorin tuottamassa museosähköä! Kierrokselle mahtuu max. 25 osallistujaa.

klo 14-15 Ohjelmointia Beebot -robottien avulla

Mikä on robotti ja mitä ohjelmointi merkitsee? Työpajassa opetellaan ohjelmoinnin perusteita ja loogista ajattelua Beebot -robottien avulla. Työpaja soveltuu n. 5-8 -vuotiaille. Mukaan mahtuu max. 20 lasta.

Ohjelma järjestetään yhteistyössä HSY:n kanssa.

Tekniikan museoon on Helsinki-päivänä vapaa sisäänpääsy. Mukaan työpajoihin ja opastukselle pääsee ilmoittautumalla museon lipunmyyntiin.

KOSKIPÄIVÄ KUNINKAANKARTANONSAARELLA

Perinteinen Koskipäivä-tapahtuma järjestetään elokuun viimeisenä lauantaina 27.8. Tekniikan museo osallistuu tapahtumaan järjestämällä vesiteemaista ohjelmaa ja opastuksia klo 12-16.-----------------------------------------------------
Copyright Tekniikan museo 2006